Sweet Bourbon – Night Turned Into Day laat de zon schijnen

Sweet Bourbon, de 7-koppige bluesrockband waarvan de muziek alles behalve sweet is. Gedreven blues- en bluesrocknummers van eigen hand. De eerste CD ” Night Turned Into Day” gekenmerkt als “a new blues sound”!
De Nederlandse band Sweet Bourbon werd opgericht begin 2014. Leden van het eerste uur zijn Martijn Cuypers (drums) en Chris Janssen (gitaar). Na enige bezettingswisselingen werd de line -up definitief met het aantrekken van Willem van der Schoof (toetsen), Roeland van Laer (bas) en René van Onna (leadzang). Om de sound wat smeuïger te maken trok Sweet Bourbon twee achtergrondzangeressen aan: Marjolein de Buijzer en Eudia Purperhart. Zij zijn te horen op de in 2015 opgenomen live-cd ‘Live at Trianon’. Zij stopten met de backings door drukke werkzaamheden waarna Sweet Bourbon in Sonja Walters en Suzan Wattimena puike vervangers vond. Wat later voegde Laura van der Vange zich bij de band en ontpopte zich als een prima stand-in Bourbonnette.
Sweet Bourbon & the Bourbonnettes maakt muziek die gerust gekwalificeerd mag worden als ‘a new blues sound’. De leden komen uit diverse muzikale richtingen en dat is te horen op het tweede album ‘Night turned into Day’ dat geheel uit eigen werk bestaat. Behalve de bluesy basis van een aantal nummers, zijn ook invloeden te horen uit de rock-, funk-, soul en pophoek. Behalve de Sweet Bourbonsongs speelt de band ook bewerkingen van klassiekers uit diverse stromingen. Lynyrd Skynyrd, the Allman Brothers en Humble Pie worden met veel passie en originaliteit uitgevoerd.
Vandaag ontvingen wij bericht van Sweet Bourbon, de eerste cd is uit. Night Turned Into Day is rock, blues en jazz en dus een album voor iedereen. Een heerlijk album voor de wintermaanden, maar zeker ook weer als de zon gaat schijnen, want dat doet het wanneer je deze cd gaat luisteren. Cool Down is deze week ook te vinden in FTM Top New Music playlist.

Eén gedachte over “Sweet Bourbon – Night Turned Into Day laat de zon schijnen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.