Lighthearted Years

Jacqueline Govaert brengt nieuw album uit. Al diverse tracks staan in de FTM Top 100, deze week komt het album en is FTM Top Album/EP van de week geworden. De ex-frontvrouw van jawel Krezip. De band had diverse hits en was snel een populaire rockband en stond op diverse festivals. Na het uitelkaar gaan van de band is Jacqueline met diverse acts op een tracks te horen en brengt ze 2 albums uit.

Zoals meer muzikanten begon Jacqueline op de blokfluit. Ze wilde vervolgens viool leren spelen. Dat vonden haar ouders geen goed idee: “Ga piano leren, daar kun je bij zingen.” Govaert hoorde bij de eerste lichting studenten van de Rockacademie te Tilburg. Ze was al vroeg bezig met muziek, op de middelbare school (muzische afdeling Koning Willem ll College Tilburg) zat ze in de in 1997 opgerichte band Krezip. Ze was het boegbeeld van de band, ze schreef de liedjes, zong en speelde piano. Op 27 juni 2009 gaf de band zijn laatste concert.

Hierna vervolgde Govaert haar solocarrière met album Good Life. Hiervoor werkte en schreef ze met onder anderen Jan Peter Hoekstra (gitarist Krezip), Joost Zweegers (Novastar), Tjeerd Bomhof (frontman Voicst) en Alex Callier (bassist en songwriter van de Belgische band Hooverphonic). Haar begeleiders op Good Life zijn Mario Goossens (drummer van Hooverphonic en Triggerfinger), Simon Casier (bas bij Balthazar), Jan Peter Hoekstra (gitarist ex-Krezip) en Remko Kühne (keyboard bij HooverphonicAlain Clark). Govaert kwam op 3 september 2010 binnen op nummer 3 in de Album Top 100 met haar album Good Life.

Govaert was gastzangeres bij het muziekproject Ayreon en heeft gezongen op nummers van RelaxBeefArmin van Buuren en Fernando Lameirinhas. Govaert zong regelmatig voor het jeugdprogramma Het Klokhuis.

In oktober 2006 zorgde Govaert samen met The PartysquadExtince en Caprice voor de opening van de TMF Awards 2006. In de weken daarna was er veel vraag naar de single, TMF Awards Anthem 2006, waarop TMF na enige tijd besloot dat de single exclusief te downloaden zou zijn. Op 9 december kwam de single op basis van alleen downloads binnen op nummer 4 in de Single Top 100.

In 2011 werkte Govaert samen met Alain Clark, hieruit volgde het nummer Wherever I Go, te horen in de Senseo reclame, alsmede als single uitgebracht. Op 16 oktober 2013 liet Govaert weten in december kleinschalige optredens met nieuw materiaal te zullen geven in Utrecht, Amsterdam en Eindhoven.

In de lente van 2014 kwam Govaerts tweede solo-plaat uit: Songs to Soothe. Het album kwam direct na de release binnen op nummer 1 in de Album Top 100. (Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jacqueline_Govaert)

Nu is ze terug met een geweldig pop album. Check Lighthearted Years nu als FTM Top Album/EP van de week.

Alle FTM Top Album/EP’s van de week beluister je hier:

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.