Popronde Nijmegen 2017: Energieke avond!

Dit jaar is het me bijna weer gelukt om te zien wat ik ik wilde zien. Bijna. De Popronde is de grootste showcase en dat is te merken. De stad is vol, de regen is inmiddels gestopt. Ik vlieg van de ene kant naar de andere kant, maar kan genieten van een aantal geweldige shows. PEER, Grim Tim, JAGD, Mexican Surf en Alaska Pollock stonden op FTM Top Music Entertainment programma vanavond in Nijmegen.

Mooi om dan eindelijk de bands live te zien, los van PEER, die zag ik al eerder. Maar omdat ze dan in Nijmegen in Café Dollars mochten spelen was dit wel een gevoel van trots.

Want Dollars stond vol, heel vol. Mooi om te zien dat zoveel mensen de heren live wilde zien. Deze week stonden ze in DWDD en zijn ze Indie Disc bij Indie XL met Emily. In de FTM Top 100 voor de 2e week nummer 1. Als je dan niet goed gaat.

Na een uur vertrek ik uit Dollars, want Grim Tim staat ook in Nijmegen vanavond. Grim Tim, je weet wel van 3 nummer 1 hits uit de FTM Top 100, dus dat moeten we niet missen. En zeker in Nozem’s 6511, Lange hezelstraat 108 was het ook al lekker vol. Grim Tim is live zo goed. Energieke show, en okee, het geluid moest wat zachter, zachter? Nee harder riep het publiek. Ach, het is het einde van de stad, dus wie heeft daar last van zou ik denken.

Grim Tim gaf muzikaal een geweldige show, en on stage kun je van de 3 heren genieten want een feestje is het zeker.  Ondertussen al wat singles uit en nu gaan ze voor een album.

Grim Tim brouwt een mengsel van alternatieve rock en blues die je niets anders laat doen dan swingen! Alsof je een broeierige bar binnenloopt tijdens een Tarantino-film. Na zo’n twee jaar getoured te hebben met het debuutalbum zijn de heren begin 2017 opgesloten om zich te richten op een volledig nieuwe langspeler!

Je kunt meehelpen om dit album werkelijkheid te maken via crowdfunding: https://www.voordekunst.nl/projecten/6312-nieuw-album-grim-tim-1

Tijdens de show moet ik weer rennen, want de “JAGD” staat on stage in Merleyn. Bij binnenkomst komen de mensen langzaam maar zeker binnen en steeds verder naar voren. Wat heeft Nanne een heerlijke stem. Do Something staat deze week in de Top 10 van de FTM Top 100 en vanavond kun je JAGD zien tijdens de Popronde in Apeldoorn.

We lopen door richting de Onderbroek in mijn jas met een paraplu. Mexican Surf staat daar in een volle, volle zaal van de Onderbroek. En als er dan een band de prijs voor meest energieke band mag ontvangen deze avond is het Mexican Surf wel.

Zanger Jules gebruikt de hele zaal, eet nootjes en ik mocht oog in oog staan met hem en zijn speeksel ontvangen, hahaha. Dat maakte de show helemaal af. Single Tropical Pressure en nummer 2 in de FTM Top 100 kwam ook voorbij. Ik verliet in mijn Onderbroek de zaal. 😛 en vertrok richting de Parade.

Tijd voor weer een band met een nummer 1 hit op zak in de FTM Top 100 met Read Between The Lines. Alaska Pollock stond in de Parade op Plein 44, en voor de mensen die het niet weten. Zanger Jelte speelt ook in de band van Lucas Hamming. Deze band heeft met de single een prachtige video gemaakt. En de lampjes waren prachtig die als achtergrond werden gebruikt. Heerlijke stem en prachtige liedjes sloten mijn Popronde Nijmegen 2017 af.

Geweldig om jullie allemaal te zien. Bedankt PEER, Grim Tim, JAGD, Mexican Surf en Alaska Pollock voor deze mooie avond en tot snel.

Popronde 2017 is begonnen, en ik hoop er nog wat mee te maken. Wanneer en waar lees je via de FTM Facebook pagina. Like: https://www.facebook.com/FromTheMountainTopMusicEntertainment/

Foto’s zijn daar ook te vinden, van de Popronde Nijmegen 2017.

 

Volgend jaar neem ik mijn fiets mee, maar dat roep ik al jaren.

 

2 gedachten over “Popronde Nijmegen 2017: Energieke avond!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.