Quiet Hollers – Amen Breaks

De Amerikaanse indie band Quiet Hollers brengt op 22 september haar nieuwe album uit op Goomah Music. Het album heeft als titel ‘Amen Breaks’. Quiet Hollers is het geesteskind van singer-songwriter Shadwick Wilde Samen met Aaron West, Jim Bob Brown, Jake Hellman & Dave Chale brengen ze op 22 september het nieuwe album uit en gaan ze op tour door Nederland.

Het album behandelt de vragen van Shadwick Wilde over spiritualiteit, de dood, zijn geestelijke gesteldheid en het huidige politieke klimaat. De band doorbreekt de grenzen van de rootsmuziek, met invloeden uit de indierock, alternative country, college rock en post punk.

Het album bevat 11 tracks waaronder de eerste single ‘St. Valentine’s Boys’ die is sinds 12 juli te beluisteren. En staat in de FTM Top 100. Het heerlijke rustige nummer neemt je alvast mee richting het album wat op 22 september zal uitkomen.

Het album is een heerlijk album om te luisteren, tracks als Broken Guitar, Funny Ways en Black + Red + White en het wat stevigere nummer Presure nemen je mee in de alternative country music.

De albumtitel ‘Amen Breaks’ refereert aan de sample ‘The Amen Break’. Het is afkomstig van het nummer ‘Amen, Brother’ zoals The Winstons deze heeft opgenomen in 1969. Het sample is één van de meest gebruikte samples in de moderne muziek, Quiet Hollers gebruikt het in de titeltrack.

 

Vrijdag 22 september verschijnt ‘Amen Breaks’ in de Benelux op cd en via de bekende digitale kanalen. Later is het album op vinyl verkrijgbaar zijn.

In het najaar van 2016 tourde de band al door Nederland met het titelloze album dat zij in de zomer van 2016 uitbrachten. De release van het album bleef niet onopgemerkt. Onder meer De Volkskrant was enthousiast en plaatste een groot interview met de band. Daarnaast nodigde Leo Blokhuis de band uit in zijn show op NPO Radio 2.

De band is in oktober en november weer op tour in Nederland.

NL tourdata:

  • 25-10 Luxor Live, Arnhem
  • 27-10 Poppodium Metropool, Hengelo
  • 29-10 Paard, Den Haag
  • 30-10 Poppodium Nieuwe Nor. Heerlen
  • 04-11 Simplon, Groningen
  • 12-11 Paradiso, Amsterdam

https://www.facebook.com/QuietHollers

https://soundcloud.com/quiethollers

https://twitter.com/quiethollers

https://www.instagram.com/quiet_hollers/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.