The Silverfaces – EP “II”

Volgende week vrijdag is het dan zover, de release van de debuut EP van The Silverfaces.

Martin Scheppink: “Een kleine anderhalf jaar terug reisden wij af naar het prachtige Italië om daar onze debuut EP op de band vast te leggen. Na het winnen van de Amsterdamse Popprijs volgde er een geweldig jaar waarin we bij DWDD speelden en op festivals stonden als Noorderslag, Paaspop, Zwarte Cross en Lowlands.”

“Eind 2016 brengt de wederopstanding van The Silverfaces. Ja die bestaan nog. Zoals Paul McCartney antwoordde op de geruchten dat hij zou zijn overleden, ‘’de berichten over mijn dood zijn zwaar overdreven”. Wel is waar dat The Silverfaces bijna een jaar uit de running zijn geweest. Zonde, want na een vliegende start leek de band voorbestemd voor een bestaan van roem en glorie.

Welke andere band kan in zijn eerste jaar van bestaan bogen op wapenfeiten als het winnen van de Amsterdamse Popprijs, een uitnodiging van DWDD en shows op Noorderslag, Paaspop en Lowlands? Onder andere. Maar soms lopen de dingen nou eenmaal anders dan gewenst.”

“Wat is er gebeurd? Veel en weinig. Personeelswisseling, liefde, kinken in de kabels, obstakels op de weg. Ondanks de tegenwind heeft de band er nooit aan gedacht om de instrumenten aan de wilgen te hangen. Integendeel. Het momentum mag dan enigszins vervlogen zijn, de band bulkt nog steeds van talent en de wil om gehoord te worden, is alleen maar toegenomen. ‘What doesn’t kill you, makes you stronger’.”

“Ondanks alles hebben The Silverfaces toch kans gezien een EP op te nemen. Dat deden ze in Italië, wat achteraf niet zo’n handige keus was, want ver weg en zo. Ook bleek het niet eenvoudig om The Silverfaces, bühnebeesten bij uitstek in het studioharnas te krijgen. Maar hard werk en doorzettingsvermogen hebben geresulteerd in een prima EP. De opnamen zijn iets poppier geworden dan de liveshows, maar laten de zelfde band horen, waarvoor twee jaar geleden alle deuren wijd opengingen.”

De EP telt 5 stevig rockende songs met bluesy inslag en volop ruimte voor de talenten van Jesse Koch (zang/gitaar), Martin Scheppink (keys backings), Javier Den Leeuw (bas) en Nienke Overmars (drums).

De eerste single van de EP is The Light. Deze vonden we al terug in de FTM Top Music Charts, een tour is in voorbereiding.

De EP mag openen met “Break On Through” waar de  track een mooie opbouw heeft door de bluesy sound, de stem van Jesse brengt je richting een rocky song.

“Spoken Words” en single “The Light” volgen en dan knalt “When You Come Down” je speakers uit. “Don’t Sleep In The Shade” sluit de EP rustig af.

Je kunt zeggen dat er hard gewerkt is aan deze EP. De 5 nummers komen op 26 januari uit met een week daarna een release show in Paradiso te Amsterdam.

Kortom: The Silverfaces zijn terug van nooit echt weggeweest, dit keer om te blijven.

Advertenties

2 gedachten over “The Silverfaces – EP “II””

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s