Horizon Tide – Disembark – Disconnect

Ze omschrijven hun muziek als ‘citroen in je koffie’. Horizon Tide is precies dat: een vreemde combinatie “rock met een progressieve sound”.

Het eerste FTM Top Album van de week was voor Horizon Tide, met de single “Lone Survivor” staan ze al in de FTM Top Music Single Top 100 en ook vonden we deze track in de Indie Chart. En dat is niet voor niets.

Daan Romein vertelt aan FTM Top Music: “We hebben ongeveer 1,5 jaar gewerkt aan het werken aan onze stijl en muziek, dat heeft uiteindelijk geresulteerd in 4 nummers die we op wilden nemen.

We hebben 3 dagen opgesloten gezeten in een kelder onder de grond van De Opnamekliniek in Amsterdam. Met 3 dagen hard werken. Drums en bas zijn eerst opgenomen en daarna de gitaren en de zang.

Horizon Tide

Disembark – Disconnect bevat 4 tracks:

“Circles” mag openen en waarbij je denkt rustig aan zee te lopen zal al snel te horen zijn door de gitaren dat deze wandeling niet heel rustig zal verlopen. Stevige rocktrack met precies die progressieve sound.

De single “Lone Survivor” is de 2e track precies “een vreemde combinatie van progressieve smaken in de lijn” met de heerlijke drums en gitaarrifjes. En de heerlijk stem van zanger Daan Romein, dit was prima keuze als eerste single van dit schijfje met 4 tracks.

“Make It Last” neemt je 4.36 mee met gitaren en drums van Daan, Marijn en Hasan. Stil zitten kan bij het refrein niet. Misschien wel de beste track van Disembark – Disconnect.

“Swallow” zal eindigen en je zult Horizon Tide niet vergeten, deze track laat wederom de progressieve kant met rock invloeden zeker horen.

Disembark – Disconnect is een prima debuut van Horizon Tide.

14713625_1824921354461817_3774780006958554083_n

Luisteren van “Disembark – Disconnect kan hieronder:

 

Advertenties

2 gedachten over “Horizon Tide – Disembark – Disconnect”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.